Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η εξουσία δε ξεχνά ποδοπατά και εκδικείται

Την Πέμπτη 23 του μήνα επαναλαμβάνεται η δίκη της Ελευθερίας Ψυχογιού
 Δυο χρόνια πέρασαν και η σύζυγος του πρώην Αντιπροέδρου και για πολλά χρόνια πρωτοκλασσάτου υπουργού της μιας εκ των δύο κυβερνήσεων που οδήγησαν τη χώρα στο ξεπεσμό και τους πολίτες στην ανεργία στην κατάθλιψη ακόμα και σε αυτή την αυτοκτονία του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου η κ. Χριστοφάκη επίμένει να διώκει την Ελευθερία Ψυχογιού γιατι είχε την "αναίδεια" να την προσφωνήσει με το επώνυμο του συζύγου της.

Γιατί όμως μπορει η σύζυγος του κυρίου "πρωην" που με περίσιο θράσσος δήλωσε οτι μαζί τα φάγανε, να  επίμένει να θέλει τόσο τη ποινική  καταδίκη της Ελευθερίας αλλά και την οικονομική αποζημείωση με το ποσο των 300.000 ευρώ? (Τι τα περάσατε κυρία τα ευρω μαρουλόφυλλα?)
Δε πιστεύω στην οικογενειακή ευθύνη πιστεύω όμως σε μεγάλο βαθμό στην οικογενειακή νοοτροπία. Γιατί όπως λέει κι λαός μας μ΄όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
Δε θα ξεχάσουμε ότι ο κ. Πάγκαλος οδήγησε έναν πολίτη στο τμήμα επειδή του επιτέθηκε φραστικά εκφράζοντας την αγανάκτησή του, ή όταν δήλωνε πως έπρεπε να το βουλώσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης
Λέει και το άλλο ο λαός μας "αν δεν ταιριάζαμε δε θα συμπεριθεριάζαμε"
Δεν τις βρίσκω και τόσο ευαίσθητες δημοκρατικά αυτές τις συμπεριφορές. Εμένα μου φέρνει στο μυαλό δικτατορικές συμπεριφορές. Το οτι είναι εγγονός του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου το θεωρω εντελώς τυχαίο.
 Τώρα να μη σκεφτώ εγώ πως η δίωξη στην Ελευθερία Ψυχογιού, γνωστή για τους αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και από τη συμμετοχή της στον αγώνα -παράδειγμα προς μίμηση- των κατοίκων Κερατέας και την ταπεινωτική ήττα του κράτους έχει να κάνει με εκδίκηση και τάπείνωση αυτών που αγωνίζονται.

Είμαι σίγουρος ότι την κ. Χριστοφάκη θα την ικανοποιήσει απόλυτα μια ταπεινωτικη συγνώμη από την Ελευθερία Ψυχογιού.
Όπως και να έχει η δίωξη κατα της Ελευθερίας είναι δίωξη κατά όλων μας. Είναι δίωξη της εξουσίας κατά των πολιτών που αγωνίζονται και ως οφείλω θα είμαι στο πλευρό της.

"Αυτό που συνέβει σε εμένα είναι βέβαια μια ξεχωριστή περίπτωση και ως τέτοια δεν είναι πολύ σπουδαία, επειδή εγώ δεν την πέρνω πολύ στα σοβαρά, όμως είναι εκείνο που χαρακτηρίζει τη μέθοδο εκείνη που εφαρμόζεται σε πολλούς.
Γι αυτούς βρίσκομαι εδώ" 
απόσπασμα από την απολογία του κυρίου Κ στον ανακριτή στη "ΔΙΚΗ" του Franz Kafka 

Σχατικές αναρτήσεις
 http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4388.html

 http://www.zougla.gr/politiki/article/i-sizigos-pagalou-apeti-apozimiosi-ipsous-300000-evro
 
http://kokinorodo.blogspot.gr/2012/03/blog-post_8295.html

http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/03/300000-12.html

http://freedompsixogiou.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html
Στο Βίντεο που ακολουθεί το τι είπε και γιατί διώκεται τελικά η Ελευθερία, από τη σύζυγο του πρώην αντιπροέδρου κ. Θ. Πάγκαλου κ. Χριστίνα Χριιστοφάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ

8 Μάρτίου Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας - 8 Μαρτίου Δίκη της Γυναίκας

ΚΑΒΓΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ